On-line reportáž

Vypnout obnovování
12:09

Američan vietnamského původu Michael Nguyen, který byl vloni odsouzen k 12 letům vězení za pokus o svržení vlády, byl propuštěn z vietnamského vězení a vrátil se do Spojených států. Podle obžaloby vyzýval během návštěvy svých příbuzných ve Vietnamu k demonstracím a k útokům na vládní budovy. (ČTK)

11:56

Šéfa slovenské speciální prokuratury Dušana Kováčika, kterého policie obvinila z korupce, zneužití pravomocí a dalších trestných činů, poslal soud v neděli pozdě večer do vazby. Spolu s Kováčikem ve vazbě skončil i druhý obviněný v kauze, nyní již bývalý vyšší policejní funkcionář Norbert Pakši. (ČTK)

11:43

Z Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku začala létat pravidelná linka do Varšavy. První letadlo z Varšavy přiletělo před půlnocí, opačným směrem odstartovalo brzy ráno. (ČTK)

11:28

 

11:14

Japonský premiér Jošihide Suga se přihlásil k závazku dosáhnout do roku 2050 uhlíkové neutrality, tedy rovnováhy mezi emisemi uhlíku a jejich pohlcováním z atmosféry. Opatření podle něj představuje příležitost pro ekonomický růst, nikoliv hrozbu. (ČTK)

10:58

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor Co. se ve třetím čtvrtletí propadla do čisté ztráty 336 miliard wonů (6,9 miliardy korun) ve srovnání se ziskem 460,5 miliardy wonů ve stejném období loni. (ČTK)

10:46

Dvacet rodinných domů v Hluboké nad Vltavou prodala loni elektrárenská společnost ČEZ zpracovateli kovů Limid Mohelno. ČEZ, jehož majoritním vlastníkem je stát, za domy utržil 52 milionů korun. Firma Limid Mohelno je ale nyní prodává dál, a to za cenu více než dvakrát vyšší. (ČTK)

10:30

Coca-Cola European Partners, evropská stáčírna a plnírna nápojů Coca-Cola, nabízí za převzetí australského kolegy Coca-Cola Amatil 9,28 miliardy australských dolarů (151,8 miliardy korun). Pokud se dohodu podaří dokončit, bude to největší převzetí v Austrálii v letošním roce. (ČTK)

10:12

Chyby v účetní závěrce ministerstva pro místní rozvoj za rok 2018 přesáhly pět miliard korun. Nedostatky měl úřad i v hospodaření s majetkem státu. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. (ČTK)

09:56